Sosyal medya yönetimi, dijital dünyada kendini var edebilmek ve dönüşümü artırmak için kilit noktalardan birisidir. Google’dan başlayarak web sitemizi kurmalı ve bunlara göre optimize etmeliyiz.
Youtube, Google’dan sonra en çok talep gören ikinci arama motorudur. Youtube’da mutlaka kanalımız olması gerekir. Eğer bir üreticiysek üretme sürecimizi, ürünlerimizi teker teker youtube’a aktarmalıyız. Kurumsal olarak instagram, linkedin, pinterest gibi bütün kanalları kullanmalı ve faaliyetlerimizi bu mecralara aktarmalıyız. Günlük, haftalık ve aylık olarak planlamalarımızı gerçekleştirmeliyiz.
Bir marka özel günler dışında kendi özel gündemlerini/özel günlerini de yaratmalıdır. Bu özel günlerde kampanyalar, indirimler, promosyonlar veya özel videolar hazırlayabilir. Gamification önemlidir. Gamification vasıtasıyla instagramdan anketler, youtube’da özel videolar hazırlayabilir, röportajlar yapabilir ve kullanıcıları oyun metodlarıyla kendinize çekebilirsiniz. Bu, sitenize etkileşim sağlar, yeni müşteriler kazandırır ve dönüşümünüzü artırır.
Sosyal medya yönetimi tek kanaldan olmaz. Tüm mecralardan ortak hareket gerektirir. Organik dönüşüm için bu gereklidir. Kurumsal dilimizi pekiştirmemiz ve bir motto yaratmamız gerekir. Bu motto tüm sosyal mecralarda bizim yanımızda olmalı ve bizle özdeşleşmeli.
Tıklama web sitemize insan getirebilir ama bizim için 1 milyon kişi değil onun ne kadarının kullanıcıya dönüştüğü önemlidir. Web trafiği artarsa o işe meraklı insanlar işbirliği için dönmeye başlar. Bu web trafiğini sağlamak içinse stratejimizi belirleyen pazarlama ögelerine odaklanmalıyız. Tasarım dili önemli bir faktördür. Tasarım hayatı değiştirebilir ve dönüşüm oranını yükseltebilir. Kullandığımız fontlar, renkler, figürler bu noktada önemli etkiye sahiptir. Örneğin google fonts bu işin mühendisliğini iyi yapmaktadır. Herkesin kullandığı görselleri kullanmak çözüm değildir. Gerekirse üzretli paketler satın almalı ve sitemizi özgün kılmalıyız.
Dil ve sürdürülebilirlik, doğru planlamayla paralel gitmelidir. Belirli hedefler koymalı ve onlar için doğru süreler tanımalıyız. Hedefimize uygun ilerlemeler bizim için doğru adımlardır. Web sitemizde blog yazmak, içeriklerimizle ilgili blog yazıları paylaşmak önemlidir. Gekerirse bu işi yapan content üreticilerine makul ücretlerle ulaşabiliriz. Bu blog yazıları hem içeriğimize ilgiyi artırır hem de trafik sağlayarak bize yeni kullanıcılar kazandırır.
Linkedin kurumsal olarak çok etkili bir kanaldır ve orada özellikle işimizle ve içeriklerimizle ilgili geniş bir nertwork kurabilir, global anlamda doğru kanallara ulaşabilir ve reklam ağımızı geniş tutabiliriz. Bahsettiğimiz gibi, twitter, facebook, instagram, youtube, pinterest gibi mecralardan ortak ve planlı şekilde hareket etmeliyiz.
Sosyal Medya İle SEO İlişkisi Nedir?
SEO, web sitenizin arama motorları tarafından daha anlaşılabilir şekilde taranması ile yapılan bir optimizasyon türüdür. SEO sonucu oluşan arama sıralamalarında üst sıralara taşınmak doğru orantılı olarak web sitesine gelecek trafiği de arttırmaktadır. Böylece markalar sosyal medya üzerinden de daha tanınabilir hal almaya başlayacaktır.
Clicks’us, sunduğu 360 derece dijital pazarlama ajansı sayesinde hem SEO ajansı hem de sosyal medya ajansı görevlerini tek çatı altında oluşturabilmektedir.
Sosyal Medya Fiyatları
Sosyal medya hizmetleri, projelerin boyutlarına göre, projelerin zaman aralıklarına göre ve hedeflerine göre değişkenlik gösterebilmektedir. Aynı zamanda istenilen sosyal medya platformları, reklam bütçesi, içerik sayısı da fiyatları etkilemektedir. Sosyal medya hizmetinin fiyatlandırılması yapılırken birçok faktör bulunmaktadır. Proje bazlı ücretlendirme ve yıllık sözleşme olarak iki farklı şekilde sosyal medya ajansları fiyatlandırma yapabilmektedirler.
Ayrıntılı bilgi ve fiyat almak için iletişim sayfamızdaki bilgilerle bizlerle iletişime geçebilir ya da iletişim formunu doldurabilirsiniz.